Back

Ana Sayfa FORUM Rusya’da Yaşam Sosyal hayatta karşılaştığımız Rusça konuşma örnekleri

Bu konularını 1 ses ve 0 yanıt içeriyor .
1 ses
0 yanıt
  • Yazar
    Gönderiler
      VolkankakdelaVolkankakdela
      Katılımcı
      Derece: Acemi Seviye 1

Merhaba, benim gibi eğitime yeni başlayanlar için ilgi çekici olduğunu düşündüğüm bir başlık açtım. Eğitimimiz açısından doğru bir konu mu açtım bilmiyorum fakat yurtdışında zaman geçirmiş arkadaşlarımızdan; sosyal hayatta denk gelebileceğimiz bazı davranış şekilleri, cümle kalıpları, telaffuz detayları gibi paylaşımların ders dışında da bize katkı sağlayabileceğini düşünüyorum. Müsadenizle bir kaç örnek paylaşıyorum;

-Derslerde gördüğüm ZDRAstvuytie ( nasılsınız ) selamlama kelimesi genelde sokakta “drasti” olarak söylendiğini farkettim. Selamlama karşılıklı drasti, drasti olarak başlıyor.
      -Eşiniz yada arkadaşlarınız ile yemek yerken sürekli kusna ( lezzetli mi? gibi sanırım) diye soruyorlar, bende cevap olarak da, kusna diyorum. Ochin kusna)
      -Sosyal hayatta Class / Clasna gibi kelimeleri güzel, süper, harika sıfatlar için farklı kelimelerden daha çok kullanıyorlar sanırım. Birisi birşey anlatırken karşıdaki çoğunlukla şaşkınlıkla Klassss diyor uzatarak.
      -Çok sevdiğim bir babuska ( babaanne – anneanne ) onun için ne zaman birşey yapmak istesem ( bastonunu uzatmak, oturduğu yerden kaldırmak vb ) bana sürekli “Ya Sam” diyor. Sanırım bu ben hallederim gibi birşey.
      -Teşekkür ederim anlamında SipaSİba, benim izlenimlerime göre baştaki Si okunmadan teleffuz ediliyor. PaSİba gibi.

Görüşmek üzere arkadaşlar

Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmalısınız.